Accountnet kan u begeleiden bij de start van uw eigen bedrijf in Spanje.

Eigen bedrijf beginnen

Een eigen bedrijf opstarten is natuurlijk heel uitdagend om te doen, maar er zijn ook zeker veel risico’s aan verbonden. In het geval dat u bijvoorbeeld een restaurant wilt beginnen in Spanje dienen er, net zoals in Nederland, veel vergunningen te worden aangevraagd. Door de hoge mate van bureaucratie kunnen sommige processen, zoals het aanvragen van een vergunning, soms erg lang duren. Doordat het papierwerk allemaal in Spaanse vaktaal is geschreven en vaak wordt verwezen naar bepaalde artikelen uit Spaanse wetboeken, is het veel beter om een adviseur in te schakelen. Net zoals in Nederland kan het gebeuren dat aanvragen worden afgewezen, dus dat de ruimte die u bijvoorbeeld had omgebouwd als restaurant, helaas geen openingsvergunning krijgt of dat een discotheek geen muziekvergunning krijgt etc.

Welke ondernemingsvorm u ook kiest, er zijn tal van zaken te regelen, dus de hulp van een ervaren adviseur is in alle gevallen noodzakelijk.

Zo moet u zich in alle gevallen (ook als u een S.L. of S.A. opricht) inschrijven als zelfstandige (autonomo) en u aanmelden bij de Spaanse fiscus.

Klik hier om een uitgebreide brochure te downloaden over het starten van een bedrijf in Spanje :  Een bedrijf starten in Spanje – alles over het opzetten van een onderneming in Spanje 

Accountnet kan u hierbij zeer goed van dienst zijn.