Boekhouden wordt door de meeste mensen niet geassocieerd met leuk werk.

Begrippen als debet, credit, activa, passiva etc. doen menig ondernemer besluiten om de administratie uit te besteden aan een specialist.

Toch moet de ondernemer zijn verkoopfacturen, inkoopfacturen, bank- en kasstukken op een geordende wijze aanleveren, vaak vergezeld van een door hem of haar ingevuld kasboek.

Na een korte of soms lange tijd krijgt men de stukken terug en heeft de boekhouder het geheel verwerkt, waarna men een aantal overzichten verkrijgt, die niet zo veel zeggen.

Door dit systeem van werken, mist men het overzicht in het bedrijf, mist men gedurende een periode de facturen en bankstukken die men soms nodig heeft en zijn de overzichten altijd verouderd, omdat men die altijd achteraf ontvangt.

Dat de kosten die men voor deze werkzaamheden moet betalen vaak als overbodige kosten worden beschouwd is begrijpelijk.

Het alternatief was tot voor kort, dat men zelf een boekhoudpakket op de PC installeerde en zelf de boekhouding op de  eigen computer deed.

Dat ook dat niet altijd even prettig is, hebben vele ondernemers ondervonden.

De software moet geïnstalleerd worden, er moeten back-ups gemaakt worden om ingeval van storingen op de computer de gegevens weer terug te kunnen halen (en dat laatste wordt nogal eens vergeten, met alle gevolgen van dien) en “last but not least” deze pakketten zijn geschreven voor boekhouders, dus je hebt een hele cursus nodig om goed met deze software te kunnen werken. Met een boekhoudpakket op de PC ben je nog steeds gebonden aan de werkplek waar de PC met de software staat.

Ook moet de accountant nog steeds periodiek langs komen om alle gegevens te controleren en de fouten te corrigeren.

 

Het kan ook anders

Met Accountnet-Online heeft u een systeem, waar het een plezier is om uw administratie mee te kunnen verwerken.

Accountnet-Online is een administratiesysteem dat geïnstalleerd is op een zwaar beveiligde beschermde website. Alle software is door ons geïnstalleerd en wordt dagelijks up to date gehouden, zodat u altijd met de nieuwste software werkt.

Dagelijks wordt van uw gegevens automatisch een back-up gemaakt, terwijl u zelf ook indien u dat wenst ieder moment van de dag een back-up op uw eigen PC kan maken.

 

Accountnet is een systeem gemaakt voor de ondernemer waarmee u op een simpele en dus begrijpelijke wijze al uw inkomsten en uitgaven kunt invoeren en bijhouden.

U voert uw verkoop- of inkoopfacturen in door een paar gegevens van deze facturen in te geven, waarbij het systeem de btw automatisch uitrekent en de boekingen automatisch voor u verzorgt.

U hoeft zich niet druk te maken over begrippen als debet en credit.

U neemt de bankstukken over en het systeem boekt de betaling af van de openstaande klantenfacturen of inkoopnota’s en verwerkt het geheel boekhoudkundig.

 

Bovendien helpt Accountnet u om BTW-aangiften, en eventuele veranderingen in voorraad of bezittingen begrijpelijk bij te houden. 

 

En als u Accountnet Factuur gebruikt om uw facturen te maken, worden alle gegevens die nodig zijn voor de boekhouding en de BTW-aangifte automatisch goed verwerkt. 

 

Voor alle uitgaven kunt u de handige boekingsformulieren gebruiken, zonder dat u hoeft te weten wat debet, credit of journaalpost betekent.

 

U kunt in dit pakket in meer dan 32 talen werken, zodat uw buitenlands filiaal ook direct dagelijks hun boekingen kunnen verwerken en het hoofdkantoor in hun eigen taal zelf overzichten kan opvragen en samenstellen.

 

Ondanks al dit gebruiksgemak is Accountnet een zeer geavanceerd, volwaardig administratief pakket, gebaseerd op SQL Ledger, waar nu reeds meer dan 1 miljoen gebruikers mee werken in meer dan 50 landen over de hele wereld.

 

Accountnet is geheel nieuw ontwikkeld om veel beter aan te sluiten op de eisen van ondernemers. Maar ook op die van hun boekhouders of accountants. En natuurlijk op de eisen die de belastingdienst stelt aan een correcte administratie.

 

Accountnet wordt ingesteld en aangepast aan uw bedrijf, zodat u geen overbodige extra mogelijkheden hoeft te betalen en ook geen overbodige mogelijkheden te zien krijgt, die u toch niet gebruikt.

Als u later extra functies wenst, zoals afdelingen, vreemde valuta, artikelbeheer, projectadministratie, urenadministratie, fabrieksassemblage, magazijnbeheer etc. dan geeft u dat aan en wij zorgen dat deze extra functies toegevoegd en geïnstalleerd worden.

 

Omdat Accountnet via internet werkt (op zwaar beveiligde servers) is de flexibiliteit van werken optimaal.

U kunt vanaf huis kijken hoe de stand van zaken is binnen uw bedrijf, u of uw boekhouder kan vanaf huis de boekhouding verzorgen, uw accountant kan vanaf zijn kantoor in uw administratie kijken en de controle doen (natuurlijk na uw toestemming).

 

Uw buitenlandse medewerkers kunnen hun boekhouding rechtstreeks inbrengen en u kunt direct zien hoe de ontwikkelingen daar zijn. Dat kan men in bijna elke taal, zodat ook hier geen belemmeringen zijn.

U kunt zelfs als u de factuurmodule heeft, facturen sturen naar uw buitenlandse klanten in hun eigen taal.

 

U heeft een scala aan formulieren en overzichten tot uw beschikking, waardoor u precies weet wat er in uw bedrijf gebeurt, van omzetoverzichten, tot ouderdomsoverzichten van uw openstaande facturen, van btw overzichten tot en met de voorraad in uw winkel of magazijn, tot op detail niveau en van een balans tot en met de verlies- en winstrekening.

 

Eén druk op de knop en het overzicht is daar. Direct en zonder dat u daar dagen of wekenlang om moet vragen. U vraagt deze gegevens op vanaf elke computer overal in de wereld, zolang u een internetaansluiting tot uw beschikking heeft.

 

U ziet de mogelijkheden zijn enorm.

 

 

Heb ik nu helemaal geen boekhouder of accountant meer nodig?

 

Accountnet is zo opgezet, dat het factureren, het bijhouden van uw bank en kas, en het inboeken van uitgaven zo begrijpelijk is dat iedere ondernemer dit zelf kan. 

Sterker nog: u zult het zelfs leuk gaan vinden, want u zult merken dat u gaandeweg een veel beter en actueler overzicht heeft over uw cijfers en het functioneren van uw onderneming.

Als u de facturen, kas, bank en uitgaven zelf netjes bijhoudt, kunt u gerust zeggen dat 90 procent van uw administratie al op orde is. 

Voor de fiscus heeft u echter meer nodig dan een overzicht van alle inkomsten en uitgaven. Voor uw belastingaangifte, of het nu om een eenmanszaak, een VOF of een BV gaat, heeft u een resultatenrekening en een balans nodig. 

Zoals boven al vermeld, bevat Accountnet ook deze rapporten, indien nodig zelfs tot op het niveau van projecten of individuele afdelingen.

Ook bij de vaststelling van de definitieve jaarrekening, waar allerlei zaken kunnen meespelen die niet direct uit uw inkomsten en uitgaven zijn af te leiden, helpt Accountnet. 

Afschrijvingen of de definitieve boekingen van salarisstroken worden moeiteloos verwerkt in de boekhouding. Ook met reserveringen en winsttoerekening zijn verschillende opties denkbaar.

 

Als u echt zelf verstand heeft van boekhouden en belastingzaken, kunt u dus met Accountnet zonder accountant alles afhandelen.

 

Wij raden u echter aan om samen met uw boekhouder of accountant, of één van de accountants of belastingadviseurs van Accountnet ons systeem te gebruiken. 

Een accountant kan uw administratie controleren en u behoeden voor fouten. Ook kan een goede accountant u adviseren op het gebied van bedrijfsbeheer en fiscale planning.

Door Accountnet te gebruiken heeft u meer geld over om uw accountant in te schakelen voor die zaken die echt belangrijk zijn en waar u of uw bedrijf echt profijt van kan hebben.

 

Omdat Accountnet online werkt, kunt u (of uw accountant / adviseur) altijd bij deze gegevens, 24 uur per dag!

 

Sommige ondernemers kiezen er voor om de boekhouder toch een deel van het invoerwerk te laten doen. 

Zij doen dan zelf bijvoorbeeld de facturering of het artikelbeheer en laten de verdere boekingen over aan hun eigen boekhouder of de accountant.

Als u nog geen (goede) accountant, fiscaal adviseur of bedrijfsadviseur heeft, dan kunt u altijd contact opnemen met Accountnet voor een vrijblijvend informatief gesprek.

Een klant van Accountnet heeft niet alleen een fantastisch administratiesysteem tot zijn of haar beschikking, maar beschikt ook over een netwerk van deskundige en professionele accountants en adviseurs.

 

 

Mooi systeem, maar als ik nu toch al dat boekhoudwerk wil uitbesteden?

 

Dat kan ook.

U levert periodiek uw boekhoudstukken in, en onze accountants/boekhouders voeren de gegevens in, waarna u direct vanuit uw bedrijf of vanuit huis of vanuit welke plek op de wereld dan ook, direct toegang heeft tot al uw gegevens, zodat u zonder dat u zelf iets hoeft in te voeren altijd up to date bent en direct over alle rapporten en gegevens kunt beschikken, zonder dat eerst te hoeven vragen aan uw accountant.

U heeft dan alle voordelen zoals boven genoemd, maar u besteedt het invoeren gewoon uit.

Aangezien u dit werk in dit geval uitbesteedt, zijn de kosten natuurlijk hoger dan wanneer u zelf de invoer doet.

Print Friendly, PDF & Email
Boekhouding
Getagd op: