Als u in Nederland of België woont, maar een huis of ander onroerend goed in Spanje bezit moet u ieder jaar een aangifte inkomstenbelasting voor niet-residenten invullen. 

Als de koopsom of waarde van dit onroerend goed hoger is dan 500.000 Euro moet u waarschijnlijk ook nog een aangifte vermogensbelasting invullen.

Als u het onroerend goed daarnaast verhuurt (permanent of als vakantiewoning) moet u ook per kwartaal een aangifte indienen om de inkomstenbelasting over uw netto verhuur resultaat te betalen.

 

 

Wanneer moet u deze aangiften indienen?

  • Een eventuele aangifte vermogensbelasting moet u indienen voor 30 juni van elk jaar (in te leveren bij ons voor 15 mei van elk jaar)
  • U moet altijd een aangifte belasting voor niet-residenten inleveren (NRPF) en wel voor 31 december van elk jaar. De gegevens voor die aangifte moeten bij ons ingeleverd zijn voor 15 november van elk jaar.
  • Als u huur inkomsten heeft moet u elk kwartaal voor de 10e van april, juli, oktober en januari uw gegevens bij ons inleveren, zodat wij tijdig aangifte kunnen doen.

 

Klik hier voor een vrijblijvende offerte (direct download) (groot bestand, downloaden duurt even)

 

 

Indien u na bestudering van onze offerte akkoord gaat, kunt u hier uw opdrachtformulier downloaden.

 

Na acceptatie van de offerte, kunt u hieronder de benodigde vragenlijsten downloaden:

 

 

Klik hier om de vragenlijst te downloaden (word document)

 

 

Wilt u liever een formulier in pdf formaat dan klikt u hier.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Belasting NIET Residenten